Pagini: [1] 2   În jos
  Trimite acest subiect  |  Imprimă  
Ajutor Subiect: Puterea  (Citit de 3193 ori)
Chimaera
Vizitator
« : 06 Februarie, 2006, 08:24:04 »

Ce intelegetzi voi prin putere?

Puterea e de mai multe feluri si se dobandeste prin diferite forme. Multi cred k banul e cel care ne face cei mai puternici, dar banul ne taraste prin cele mai infime colturi, ne pune in situatia de a face orice pt a-l detine. Banul dupa mine, pe langa k mi se pare cea mai inferioara forma de putere, mi se pare k prezinta si cel mai ridicat risc.


Bun, acuma sa trec la ce ma intereseaza. Alt tip de putere - manipularea maselor de oameni. De-a lungul istoriei multi oamenii au reusit sa joace multimea pe degete. Hitler ... ce dragutz ... stia cum sa stimuleze multimea asa incat s-o aduca de partea lui, sa-i accepte planurile. Stia cum gandeste multimea. Momentan fac un studiu despre acest tip de putere. Am sa-l public cand va fi gata.


Voi ce parere avetzi de putere? Care este dupa puterea ideala?

Puteti sa vb si despre un anumit tip de putere - chiar si altul despre care eu n-am mentionat.
« Ultima modificare: 01 Ianuarie, 1970, 03:00:00 de către Chimaera » Raportează acest text unui moderator   Memorat
Morgania
Vizitator
« Răspunde #1 : 06 Februarie, 2006, 08:39:13 »

Eu nu vad nimik filosofic in discutia asta asha ca o sa aduc eu partea filozofica ...
Cum s-a mai discutat despre Nietzsche si implicit de putere ( caci acestea merg mana in mana) eu cum am mai spus sunt de aocrd cu ideea lui N despre putere.
Putere este un scop si este si un mijloc... Cel care detine puterea este cel care ii intelege filozofia lui N, si implicit apartine noii ere. Puterea este de asemenea determinata de clasa sociala, ea ii imparte pe oameni in dou creand astfel doua tipuri de morale, de oameni etc.

What is good?--Whatever augments the feeling of power, the will to power,
power itself, in man.
What is evil?--Whatever springs from weakness.
What is happiness?--The feeling that power increases--that resistance is
overcome.

Putere pentru mine inseamna TOTUL... Putere fiind capacitatea de a nega ceea ce altii nu au curajul sa nege, capacitatea de a spune ca ceea ce imi dauneaza mie e daunator in sine, capacitatea de a ii face pe cei multi sa imi ajute scopul (puterea de ai manipula), puterea este implicit fericire si deci buna. Puterea nu este reprezentata  de bani, aur, sau nestemate ea este reprezentata de individ... cel care este definit ca unic si nu cel care se pierde intr-o multime.
« Ultima modificare: 01 Ianuarie, 1970, 03:00:00 de către Morgania » Raportează acest text unui moderator   Memorat
firestarter
Vizitator
« Răspunde #2 : 06 Februarie, 2006, 11:33:29 »

Eu as tinde sa cred ca Puterea e una singura, nu-i de mai multe feluri. Nu difera decat modul in care fiecare o percepe (astfel s-ar putea face diferenta dintre "morala de servitor" si "morala de stapan"). Te poti simti puternic atat cand esti bogat sau cand mii de oameni s-ar arunca in razboaie la comanda ta, cat si cand depasesti un obstacol, iti atingi un obiectiv oarecare sau pur si simplu se intampla ceva asa cum ai vrut tu.
 When money talk, people listen. Nu se poate nega ca cel bogat nu e si puternic, dintr-un anumit unghi.
« Ultima modificare: 01 Ianuarie, 1970, 03:00:00 de către firestarter » Raportează acest text unui moderator   Memorat
Chimaera
Vizitator
« Răspunde #3 : 07 Februarie, 2006, 12:12:33 »

In sensul obisnuit al termenului, multimea reprezinta o reuniune de indivizi oarecare, indiferent de nationalitate, profesie sau sex, oricare ar fi intamplarile care ii aduna la un loc. Din punct de vedere psihologic, expresia multime are o cu totul alta semnificatie. In anumite imprejurari date si numai in aceste imprejurari, o aglomerare de oameni poseda caracteristici noi, diferite de acelea ale fiecarui individ ce intra in componenta ei. Personalitatea constienta dispare, sentimentele si ideile tuturor sunt orientate in una si aceeasi directie. Se formeaza un suflet colectiv, fara indoiala tranzitoriu, dar care prezinta trasaturi foarte distincte. Ea formeaza o singura fiinta si se supune legii unitatii mentale a multimilor. Pentru a se forma o multima psihologica este necesara influenta anumitor excitanti.

Calitatile generale ale caracterului, regizate de inconstient si pe care majoritatea indivizilor normali ai unei rase le poseda aproximativ in acelasi grad, sunt acelea care, in starea de multime, se gasesc puse in comun. Aptitudinile intelectuale ale oamenilor si, in consecinta, individualitatea lor, se eclipseaza in sufletul colectiv. Eterogenul se ineaca in omogen, dominand calitatile inconstiente. Aceasta punere in comun a calitatilor obisnuite ne explica de ce multimile nu ar putea sa savarseasca  acte care cer o inteligenta ridicata. Multimile nu acumuleaza inteligenta, ci mediocritate.

Aparenta caracteristicilor speciale ale multimilor este determinate de diverse cauze:

-individul inclus in multime dobandeste, prin simplul fapt al numarului crescut de oameni din care face parte, un sentiment de putere invincibila care ii permite sa cedeze unor instincte pe care, singur, si le-ar fi reprimat obligatoriu. El va ceda acestora cu atat mai bucuros cu cat, multimea fiind anonima si, prin urmare, iresponsabila,  sentimental responsabilitatii, care intotdeauna ii retine pe indivizi, dispare in intregime.

-intr-o multime orice sentiment, orice act este contagios, contagios in asa masura incat individul isi sacrifica usor interesul personal, in favoarea celui colectiv. Avem aici de-a face cu o aptitudine contrara naturii sale, de care omul nu devine catusi de putin capabil decat atunci cand face parte dintr-o multime.

-o alta cauza termina la indivizii in stare de multima caracteristici speciale uneori foarte opuse acelora ale individului izolat. Individul poate fi adus intr-o stare astfel incat, pierzandu-si personalitatea, asculta de toate sugestiile operatorului care l-a facut s-o piarda, savarsind actele cele mai contrare caracterului si obisnuintelor sale. Viata creierului fiind paralizata la subiectul hipnotizat, acesta devine sclavul tuturor activitatilor sale inconstiente, pe care hipnotizatorul le dirijeaza dupa bunul sau plac. Personalitatea contienta dispare, vointa si discernamantul sunt abolite. Sentimentele si gandurile sunt in cazul acesta orientate in sensul determinat de catre hipnotizator.

Prin simplul fapt ca face parte dintr-o multime, omul coboara mai multe trepte pe scara civilizatie. In multime omul este un instinctive, asadar un barbar. El are spontaneitatea, violenta, ferocitatea, si de asemenea, entuziasmele si eroismele fiintelor primive. Multimea este intotdeauna inferioara din punct de vedere intellectual fata de omul ilat. Dar, din punctual de vedere al sentimentelor si al actelor pe care aceste sentimente le provoaca, ea poate fi, dupa imprejurari, rea sau buna.  Totul depinde de modul in care este sugestionata.

Multimea este de o credulitate excesiva, neverosimilul nu exista pentru dansa, deoarece nu pot face apel la influente rationale si este  lipsita de spirit critic, multimea gandeste prin imagini, iar imaginea evocata evoca ea insusi o serie de alte imagini, fara nici o legatura logica cu prima(halucinatie colectiva). Simplitatea si exagerarea sentimentelor multimii le fereste de indoiala, de incertitudine, mergand imediat la extreme.

Gata mereu sa se ridice impotriva unei autoritati slabe, multimea se inclina cu servilitate in fata unei autoritati puternice. Arta de a vorbi multimilor este de ordin inferior, dar cere aptitudini cu totul speciale.

In multimile uname, conducatorul joaca un rol considerabil. Vointa sa este nucleul in jurul caruia se formeaza si se indentifica opiniile. Multimea este o turma care nu s-ar putea lipsi de un stapan.

Conducatorul a fost mai intai un condus hipnotizat de ideea careia el I-a devenit apoi apostol. Acesta l-a contropit in asa masura incat totul dispare in afar de ea si orice opinie contrara ii pare a fi eroare si superstitie. Asa era si Robespierre, hipnotizat de ideile sale himerice si folosind procedeele Inchizitiei pentru a le propaga.


Conducatorii nu sunt, cel mai adesea, oameni de gandire, ci oameni de actiune. Ei se recruteaza mai ales dintre nevrotici, dintre anxiosi, dintre semialienati ce se afla in progul nebuniei. Oricat de absurda ar fi ideea pe care ei o apara sau scopul pe care il urmaresc, rationamentul lor slabeste in fata convingerii care ii anima. Interes personal, familie, totul este sacrificat. Chiar si instinctual de conservare se anuleaza la ei, in asa masura incat singura recompensa pe care ei o cer adesea este martirajul. Intensitatea credintei ofera vorbelor lor o mare putere de sugestie. Multimea asculta totdeauna de omul inzestrat cu o vointa puternica, ei se indreapta din instinct spre acela care una.

“Asemanator animalelor, omul este imitative de la natura. Imitatia constituie o trebuinta pentru dansul, cu conditia, bineinteles, ca imitatia sa nu fie dificila; din trebuinta acesteia ia nastere moda si influentele ei. “

Opiniile si credintele se propaga prin mecanismul contagiunii si foarte putin prin acela al rationamentului. Conceptiile actuale ale muncitorilor se stabilesc la carciuma, prin afirmatie, repetitie si contagiune.Cam aste e despre puterea de a manipula o multime. Nu trebuie sa fi geniu, ci doar sa stii cum si sa poti, normal. Genul asta de putere seamana mai mult a puterea nebunului:)

firestarter, problema e ca de cele mai multe ori banul vorbeste indeed! => omul nu detine puterea, banul detine puterea si-l conduce pe om, nu e asa usor de stapanit banul si in momentul in care intri in cercul banului intri untr-un cerc periculos, intr-un cerc de oameni care fac orice pt. bani.  Si tot la concluzia k banul detine putere se ajunge. Dar noi vorbim de puterea care o detine omul, o putere sigura.
« Ultima modificare: 01 Ianuarie, 1970, 03:00:00 de către Chimaera » Raportează acest text unui moderator   Memorat
firestarter
Vizitator
« Răspunde #4 : 07 Februarie, 2006, 12:29:12 »

Siguranta si Puterea nu se inteleg prea bine... Cea din urma e cam tradatoare, acum o ai, acum dispare...mereu se va gasi cineva mai bun decat tine, totul e efemer. Zic eu.
 Cat despre studiu. Interesant, chiar e. Dar..

Citat din mesajul lui: "Chimaera"
In multime omul este un instinctive, asadar un barbar. El are spontaneitatea, violenta, ferocitatea, si de asemenea, entuziasmele si eroismele fiintelor primive.


 Mie mi se pare ca toate acestea sunt calitati, caracteristici ale conducatorilor. In orice caz, nu as privi aceste insusiri ca fiind inferioare, ci superioare (imi cer scuze daca te-am inteles gresit).
« Ultima modificare: 01 Ianuarie, 1970, 03:00:00 de către firestarter » Raportează acest text unui moderator   Memorat
Morgania
Vizitator
« Răspunde #5 : 07 Februarie, 2006, 12:33:47 »

Sfat: Puteai si tu sa rezumi chestia aia nu era necesar sa o pui pe toata pt ca eu una m-am plictisit pana am citit-o. (definesti notiunea de multime ? pt numele ... )Stii e o chestie psihologica cand vede unu' ditamai topicul nici ca il mai citeste, sau citeste sfarsitul si atunci degeaba ai scris toata aia ....

"firestarter, problema e ca de cele mai multe ori banul vorbeste indeed! => omul nu detine puterea, banul detine puterea si-l conduce pe om, nu e asa usor de stapanit banul si in momentul in care intri in cercul banului intri untr-un cerc periculos, intr-un cerc de oameni care fac orice pt. bani. Si tot la concluzia k banul detine putere se ajunge. Dar noi vorbim de puterea care o detine omul, o putere sigura."

Nu banul detine puterea ci omul detine o slabiciune pentru ban...
Am citit intr-o carte satirica de altfel, cum ca omul si-a aruncat vechii zei si se inchina acum la zeul Banca si ii cere in loc de "painea cea de toate zilele" banul cel de toate zilele ... M-a distrat ....
« Ultima modificare: 01 Ianuarie, 1970, 03:00:00 de către Morgania » Raportează acest text unui moderator   Memorat
SnowBlack
Vizitator
« Răspunde #6 : 07 Februarie, 2006, 12:45:31 »

Pentru mine puterea inseamna respect. Si respectul nu il ceri, il impui. Imi place puterea, insa nu imi place sa conduc. Prefer sa raman "in umbra", mi-e de ajuns sa stiu eu ca am puterea, fara a avea nevoie sa o arat si altora. Insa putini au curajul sa imi stea impotriva.
« Ultima modificare: 01 Ianuarie, 1970, 03:00:00 de către SnowBlack » Raportează acest text unui moderator   Memorat
Morgania
Vizitator
« Răspunde #7 : 07 Februarie, 2006, 12:49:20 »

"Pentru mine puterea inseamna respect. Si respectul nu il ceri, il impui."
Eu tind sa cred ca respectul se castiga ... caci tu nu impui respect ci frica ...
« Ultima modificare: 01 Ianuarie, 1970, 03:00:00 de către Morgania » Raportează acest text unui moderator   Memorat
Chimaera
Vizitator
« Răspunde #8 : 07 Februarie, 2006, 12:59:56 »

Citat din mesajul lui: "Morgania"
Sfat: Puteai si tu sa rezumi chestia aia nu era necesar sa o pui pe toata pt ca eu una m-am plictisit pana am citit-o. (definesti notiunea de multime ? pt numele ... )Stii e o chestie psihologica cand vede unu' ditamai topicul nici ca il mai citeste, sau citeste sfarsitul si atunci degeaba ai scris toata aia ....

spune-mi ca glumesti ... din sute de pagini eu cred k am restrans cat am putut asa incat sa nu pierd esentialul ... si l`am si grabit k sa-l pun cat mai rpd da tot l-am promis... gesh ... nemultumiti mai suntetzi ...Citat
Mie mi se pare ca toate acestea sunt calitati, caracteristici ale conducatorilor. In orice caz, nu as privi aceste insusiri ca fiind inferioare, ci superioare (imi cer scuze daca te-am inteles gresit).
Citat din mesajul lui: "Morgania"
Sfat: Puteai si tu sa rezumi chestia aia nu era necesar sa o pui pe toata pt ca eu una m-am plictisit pana am citit-o. (definesti notiunea de multime ? pt numele ... )Stii e o chestie psihologica cand vede unu' ditamai topicul nici ca il mai citeste, sau citeste sfarsitul si atunci degeaba ai scris toata aia ....firestarter, acolo se vorbea despre "calitatzile" omului care face parte din multime si nu de ale conducatorului.
« Ultima modificare: 01 Ianuarie, 1970, 03:00:00 de către Chimaera » Raportează acest text unui moderator   Memorat
SnowBlack
Vizitator
« Răspunde #9 : 07 Februarie, 2006, 01:04:58 »

Am crescut intr-un mediu (familial, scolar, tot ce vrei voi) in care se impunea obtinerea respectului, nu a milei. Si respectul, daca e prin frica, nu e tot aceeasi chestie, poate mai eficient?
« Ultima modificare: 01 Ianuarie, 1970, 03:00:00 de către SnowBlack » Raportează acest text unui moderator   Memorat
Morgania
Vizitator
« Răspunde #10 : 07 Februarie, 2006, 01:08:01 »

Nu SnowBlack tie ti-a fost impusa firca fata de cineva nu respect... faci o mica confuzie... nu poti sa respecti un om care spune "RESPECTA-MA CACI EU SUNT X! "
« Ultima modificare: 01 Ianuarie, 1970, 03:00:00 de către Morgania » Raportează acest text unui moderator   Memorat
SnowBlack
Vizitator
« Răspunde #11 : 07 Februarie, 2006, 01:39:39 »

N-ai inteles. Nu mi s-a impus respect, sau frica. Mi s-a impus obtinerea respectului. Adica trebuia sa impun eu respect. Si nu, nu ma face mai puternic daca sunt X, inteligenta si atitudinea ma fac mai puternic. Si, in momentul in care ai inteligenta, ai posibilitati nelimitate de a obtine respect.
« Ultima modificare: 01 Ianuarie, 1970, 03:00:00 de către SnowBlack » Raportează acest text unui moderator   Memorat
Morgania
Vizitator
« Răspunde #12 : 07 Februarie, 2006, 01:48:47 »

"ai inteligenta, ai posibilitati nelimitate de a obtine respect." Da corect ai posibiliatea dar probabilitatea de a obtine respect e foarte mica ... uite multi autori (asta e exemplul care mi-a venit in minte acuma) sunt respectati pentru munca lor dar nu sunt respectati ca persoane ... eu ash tine mai mult sa fiu respectata ca persoana de cat pt munca mea ... Ideal ar fi pt amandoua ...

Da se pare ca nu intelesesem bine ... scuze ...
« Ultima modificare: 01 Ianuarie, 1970, 03:00:00 de către Morgania » Raportează acest text unui moderator   Memorat
SnowBlack
Vizitator
« Răspunde #13 : 07 Februarie, 2006, 01:53:03 »

Atunci esti respectat, cand esti respectat pentru cine esti, nu pentru ceea ce faci. Imaginea de ansamblu conteaza. Poate sa fie pe de o parte un mare autor, si pe de alta parte un betiv, violator, ce mai vrei tu. O asemenea persoana nici macar nu trebuie sa o intelegi pentru a nu-i acorda respectul.

Repet: Imaginea de ansamblu conteaza.
« Ultima modificare: 01 Ianuarie, 1970, 03:00:00 de către SnowBlack » Raportează acest text unui moderator   Memorat
music4ever
Vizitator
« Răspunde #14 : 11 Februarie, 2006, 10:18:10 »

Filozofia puterii ar putea fi puterea unui nr ....sau mai degraba ar fi la matematica chestia asta...va`ti gandit la timpul asta de putere ?Cheesy
de ex : 2 la puterea n = 2*2*2*.......... (de n ori ) 8O   :twisted:  :twisted:
« Ultima modificare: 01 Ianuarie, 1970, 03:00:00 de către music4ever » Raportează acest text unui moderator   Memorat
Pagini: [1] 2   În sus
  Trimite acest subiect  |  Imprimă  
 
Schimbă forumul:  

Copyright Biserica Satanista (c) 2002- 2017 - Toate drepturile rezervate! Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006-2009, Simple Machines
Site optimizat Firefox 3+ , IE7+ , Chrome